Bezorging door heel Nederland Optimaal rijcomfort Premium onderdelen 30 dagen bedenktijd

Regelgeving e-bike verzekering

Als trotse bezitter van een Spark Bike willen we u informeren over het belang van een goede verzekering voor uw fiets. Hoewel onze verzekeringsdiensten nog in ontwikkeling zijn, is het, met het oog op recente toenames in e-bike diefstallen, raadzaam om uw e-bike adequaat te verzekeren. In Nederland is het niet verplicht om uw e-bike te verzekeren als deze trapondersteuning biedt tot 25 km/u, maar gezien de huidige trends is het overwegen van verzekering wel degelijk van belang. Een passende verzekering biedt bescherming tegen diefstal, schade en verlies, en stelt u in staat om met een gerust hart van uw Spark Bike te genieten.

E-bike verzekering

In Nederland kunt u kiezen uit verschillende verzekeringsaanbieders voor uw e-bike, zoals Kingpolis, Allianz Global Assistance, Inshared, Centraal Beheer, Fietszeker, Univé en Qover. Deze diversiteit biedt de mogelijkheid om de verzekering te vinden die het beste aansluit bij uw behoeften.

De Consumentenbond, heeft in maart 2023 de doorlopende e-bike verzekering van Kingpolis beoordeeld als de beste keuze met een score van 8,5. Dit beoordelingsresultaat is ook toegekend aan Univé tijdens een latere test. Een aantrekkelijk kenmerk van Kingpolis’ e-bikeverzekering is de nieuwwaarderegeling, die in geval van diefstal of total loss tot vijf jaar na aankoop de nieuwwaarde van de fiets vergoedt.

Fatbike

Met de toenemende populariteit van fatbikes is een goede verzekering essentieel. Hoewel sommige verzekeraars zijn gestopt met het aanbieden van fatbike verzekeringen vanwege hoge diefstalrisico’s, zijn er wel degelijk verzekeraars zoals Interpolis die deze service nog wel bieden. Interpolis stelt alleen wel aanvullende beveiligingseisen om een fatbike te verzekeren.

Beveiligingseisen diefstal Fatbike bij Interpolis:

 • Staat op slot met een goedgekeurd ART2 slot én
 • Is binnen 1 week na de ingangsdatum van de verzekering voorzien van een actief track & trace systeem dat is goedgekeurd door Fris Nederland.

 • Het goedgekeurde track & trace systeem:
  • Staat aan als je niet op de fatbike rijdt én
  • Je hebt een actief opsporingsabonnement bij Fris Nederland.

 • Bij diefstal kan Interpolis vragen de originele sleutels van het goedgekeurde ART2 slot
op te sturen.
  • Het nummer van de sleutels is gelijk aan het nummer dat op het polisblad staat.
  • Minimaal 1 sleutel heeft duidelijke sporen van gebruik.

Spark Bike verkoopt het door Interpolis goedgekeurde Fris Track & Trace systeem

Kijk voor de verdere voorwaarden op de site van Interpolis

Update: 9 april 2024