Bezorging door heel Nederland Optimaal rijcomfort Premium onderdelen 30 dagen bedenktijd

Regelgeving e-bike verzekering

Als trotse bezitter van een Spark Bike willen we u informeren over het belang van een goede verzekering voor uw fiets. Hoewel onze verzekeringsdiensten nog in ontwikkeling zijn, is het, met het oog op recente toenames in e-bike diefstallen, raadzaam om uw e-bike adequaat te verzekeren. In Nederland is het niet verplicht om uw e-bike te verzekeren als deze trapondersteuning biedt tot 25 km/u, maar gezien de huidige trends is het overwegen van verzekering wel degelijk van belang. Een passende verzekering biedt bescherming tegen diefstal, schade en verlies, en stelt u in staat om met een gerust hart van uw Spark Bike te genieten.

E-bike verzekering

In Nederland kunt u kiezen uit verschillende verzekeringsaanbieders voor uw e-bike, zoals Kingpolis, Allianz Global Assistance, Inshared, Centraal Beheer, Fietszeker, Univé en Qover. Deze diversiteit biedt de mogelijkheid om de verzekering te vinden die het beste aansluit bij uw behoeften.

De Consumentenbond, heeft in maart 2023 de doorlopende e-bike verzekering van Kingpolis beoordeeld als de beste keuze met een score van 8,5. Dit beoordelingsresultaat is ook toegekend aan Univé tijdens een latere test. Een aantrekkelijk kenmerk van Kingpolis’ e-bikeverzekering is de nieuwwaarderegeling, die in geval van diefstal of total loss tot vijf jaar na aankoop de nieuwwaarde van de fiets vergoedt.

Fatbikes

Met de toenemende populariteit van fatbikes is een goede verzekering essentieel. Hoewel sommige verzekeraars zijn gestopt met het aanbieden van fatbike verzekeringen vanwege hoge diefstalrisico’s, zijn er alternatieve verzekeraars zoals Qover en Alpina die deze service nog wel bieden, met verschillende dekkingsmogelijkheden. Ook is er bij Interpolis de mogelijkheid om tot 1 september 2023 een fatbike te verzekeren mits je een “Alles in één Polis” hebt. Momenteel zijn diverse verzekeraars ook bezig met het ontwikkelen van een specifieke fatbike verzekering. Het is aan te raden om als eigenaar van een fatbike goed onderzoek te doen naar de meest geschikte verzekeringsoptie.

Update: 20 oktober 2023