Bezorging door heel Nederland Optimaal rijcomfort Premium onderdelen 30 dagen bedenktijd

Tips om diefstal van je fatbike te voorkomen

Het is geen geheim dat fatbikes in Nederland in rap tempo populair zijn geworden. Door hun unieke design en dikke banden trekken ze veel aandacht, zowel van fietsliefhebbers als helaas ook van dieven. Uit recent nieuws blijkt dat fatbikes zó vaak worden gestolen dat enkele grote verzekeraars ze niet langer verzekeren. Dus, hoe bescherm je jouw waardevolle bezit? Hierbij wat tips om diefstal van je fatbike te voorkomen:

  1. Wees bewust van je locatie: De plek waar je je fiets parkeert, kan het risico op diefstal aanzienlijk vergroten of verkleinen. Plaatsen waarvan dieven weten dat je langere tijd weg bent, zoals bij een zwembad of treinstation, vormen een groter risico. Indien beschikbaar, is het altijd het beste om je fiets in een bewaakte stalling te zetten.
  2. Kies voor topkwaliteit sloten en gebruik ze effectief: Dieven hebben vaak een voorkeur voor bepaalde sloten waarin ze gespecialiseerd zijn. Om je fatbike optimaal te beveiligen, combineer je verschillende hoogwaardige sloten, zoals een vouwslot en een beugelslot. Kies daarbij voor een ART-2 slot (goedgekeurd door de verzekeraar) van een gerenommeerd bedrijf zoals AXA of ABUS. Door het gebruik van een extra slot maak jij je fiets tevens minder aantrekkelijk en kiezen dieven liever voor een ander makkelijker doelwit. Heb je een voor- of achterwielaandrijving, kies dan om het wiel met de motor vast te zetten.
  3. Verwijder de accu bij langdurige afwezigheid: Als je van plan bent om je fiets voor een langere periode onbeheerd achter te laten, overweeg dan de accu te verwijderen, vooral als deze eenvoudig te verwijderen is. Zonder accu wordt je elektrische fiets meteen een stuk minder aantrekkelijk voor dieven.
  4. Noteer en registreer: Noteer het unieke framenummer van je fiets, dit kan de politie helpen bij het terugvinden van je fiets na diefstal. Daarnaast is het raadzaam om je fiets te registreren bij Stop Heling. Kopers en verkopers in Nederland kunnen op deze site checken of een fiets als gestolen is opgegeven. Bij Spark Bike hebben wij een plek opgenomen in onze handleiding waarin je ter alle tijden je framenummer kan noteren.
  5. Gebruik technologie in je voordeel met GPS-tracking: Het gebruik van moderne technologie, zoals een GPS-tracker of Apple AirTag, kan een krachtig hulpmiddel zijn tegen diefstal. Deze apparaten helpen niet alleen in het opsporen van je gestolen fiets, maar de zichtbare aanwezigheid kan ook potentiële dieven afschrikken. Investeer in een betrouwbaar volgsysteem en zorg dat je altijd op de hoogte bent van de locatie van je fatbike.


Met deze maatregelen kun je de kans op diefstal van je fatbike aanzienlijk verkleinen. Laat je zorgen achter je en omarm de vrijheid die elke rit biedt.

Ja, ik wil graag een proefrit maken

✅ Gratis en vrijblijvend
✅ Persoonlijke begeleiding
✅ Probeer meerdere modellen

Kom langs in onze showroom en vergelijk al onze elektrische fietsen. Voel zelf het verschil en vind de fiets die perfect bij jou past.

Ja, ik wil graag een proefrit maken

Kom langs in onze showroom en vergelijk al onze elektrische fietsen. Voel zelf het verschil en vind de fiets die perfect bij jou past. 

✅ Gratis en vrijblijvend
✅ Persoonlijke begeleiding
✅ Probeer meerdere modellen

Deel dit bericht: