Bezorging door heel Nederland Optimaal rijcomfort Premium onderdelen 30 dagen bedenktijd

Hoe je toegang houdt tot je geliefde VanMoof-fiets

Het nieuws is voor veel VanMoof fietseigenaren als een mokerslag aangekomen – VanMoof, het innovatieve e-bikemerk, heeft te maken gekregen met financiële tegenslagen en is failliet verklaard. Als trotse eigenaar van een VanMoof-fiets vraag je je waarschijnlijk af wat dit betekent voor jou en je geliefde tweewieler. Maar maak je geen zorgen, we staan aan jouw kant. In deze blog laten we je zien hoe je toegang kunt blijven houden tot je fiets, zelfs zonder afhankelijk te zijn van de app en de VanMoof-servers. Laten we eerst de situatie begrijpen waarin je je nu bevindt. Jouw VanMoof-fiets is een innovatieve fiets, met een app die je gebruikt om je fiets te ontgrendelen, statistieken te bekijken en andere handige functies te bedienen. Maar met het faillissement van VanMoof rijzen er vragen over de toekomst van de app en de bijbehorende servers. Hoe kun je je fiets blijven gebruiken zonder afhankelijk te zijn van deze cloudverbinding? Gelukkig hebben we een oplossing voor je om de controle over je fiets te behouden, zelfs zonder de app en de VanMoof-servers. VanMoof zelf raadt aan om een back-up ontgrendelingscode te maken. Klinkt ingewikkeld? Dat is het niet! Hier is een eenvoudig stappenplan om je op weg te helpen:
  1. Open de VanMoof-app op je smartphone en maak verbinding met je fiets.
  2. Ga naar de instellingenpagina binnen de app.
  3. Zoek de optie om je back-up ontgrendelingscode in te stellen en volg de instructies op het scherm.

Waarom is dit belangrijk? Je vraagt je misschien af waarom je deze back-up ontgrendelingscode zou moeten instellen. Welnu, in het geval van onvoorziene omstandigheden, zoals het verdwijnen van de servers, zorgt deze code ervoor dat je altijd je fiets kunt ontgrendelen en erop uit kunt gaan. Het is een simpele voorzorgsmaatregel die je gemoedsrust geeft en je onafhankelijk maakt van externe factoren.

Voor huidige eigenaars zijn er al manieren om de afhankelijkheid van VanMoof-servers te verminderen, zeker voor het ontgrendelen van de fiets. Er zijn verschillende tools en apps beschikbaar die je kunnen helpen om je backup ontgrendelingscode op te slaan en minder afhankelijk te zijn van externe servers. Hier onder staan enkele van deze handige oplossingen.

Let goed op, Spark Bike is op geen enkele manier betrokken bij deze partijen waar naar wordt gelinkt en wij doen dit enkel om VanMoof eigenaren te kunnen helpen met de informatie zoals deze op moment van plaatsen van Blog beschikbaar is. Blijf altijd alert met waar je op klikt en geef nooit onnodig persoonlijke informatie door. Spark Bike is niet verantwoordelijk voor eventuele consequenties.

  • VanMoof Encryption Key Exporter: Deze tool staat op GitHub en er is ook een webapp beschikbaar. Hiermee kun je jouw accountgegevens opslaan zonder deze op een server van iemand anders te hoeven zetten. Je kunt zelfs een eigen instance maken om volledige controle te hebben over je gegevens. Meer informatie hierover vind je op de volgende website: https://github.com/grossartig/vanmoof-encryption-key-exporter
  • Cowboy: De Belgische VanMoof-concurrent heeft een app uitgebracht waarmee je VanMoof-sleutels offline kunt opslaan. Met de Bikey-app kun je offline VanMoof-sleutels opslaan. Je kunt een sleutelpaar aanmaken voor je VanMoof-fiets en deze lokaal bewaren, zodat je niet afhankelijk bent van externe servers. De app is te downloaden via de volgende link: https://bikey-app.cowboy.com/

VanMoof Encryption Key Exporter
https://keyexporter.grossartig.io/

Bikey app van Cowboy
https://bikey-app.cowboy.com/

Met deze tools en apps kun je de controle over je VanMoof-fiets behouden en ervoor zorgen dat je altijd toegang hebt, zelfs zonder afhankelijk te zijn van de cloudverbinding van VanMoof.

 Er is niets zo belangrijk als jezelf vrij te voelen, dat is precies waar Spark Bike voor staat. Ondanks het faillissement van VanMoof gunnen wij het iedereen om zo lang mogelijk te kunnen blijven genieten van hun geliefde e-bike, ongeacht welk merk. Door het instellen van een back-up ontgrendelingscode en het verkennen van alternatieve oplossingen zoals de Bikey-app, blijf je de baas over je fiets, ongeacht de toestand van de app en de servers. Blijf trappen, blijf verkennen en vooral blijf genieten van de vrijheid!

Onthoud: Jouw fiets, jouw avontuur, jouw vrijheid!

Deel dit bericht: